Pages

25. kesäkuuta 2021

Riskianalyysi laiskoille

Koskapa maailmasta löytyy niitäkin ihmisiä, joiden mielestä pöljyyden huippu on se, ettei ota osaa kokeelliseen geeniterapiaan vain siksi, että viralliset toopet, jotka ovat toistaiseksi olleet kaikesta pihalla, suosittelevat, ajattelin tässä rustata lyhykäisen tilastotieteellisen riskianalyysin muutamine oheishuomioineen.  Koetan tästä tehdä niin geenimuunnosmyönteisen kuin rehellisesti voin käsillä olevilla luvuilla tehdä.

Asiantuntijuutta valkotakilla ja stetsonkoopilla!

Tyyppi Tyyppiläinen, 20-59 -vuotias suomalaishenkilö, pohtii, kannattaako lähteä seikkailulle kokeelliseen lääketieteeseen.

No niin, otetaanpa ensin esiin geeniterapiainjektioiden riskit.

Suomessa kaksi satsia ottaneita on tätä kirjoitettaessa 916 320.  16.6.2021 mennessä Fimealle on ilmoitettu näistä 1531 vakavaa rokotehaittailmoitusta.  Nopeasti siitä laskee, että noin yksi kuudestasadasta saa töötistä vakavia haittoja.

Tämä tekee Suomesta melkoisen tilastopoikkeajan, sillä EU:n oma rokotehaittaelin EudraVigilance kertoo*, että geenimuunnoskuolemia on raportoitu 15 472 ja vakavia (sairaalahoitoa vaativia, mahdollisesti tappavia, mm. myokardiitti) seurauksia 753 657.  EDC:n mukaan kaksi satsia on saanut Euroopassa 127 014 723 ihmistä.  Näin ollen geenimuunnosrokote on tappanut 0,01% sen saaneista.  Vakavia seurauksia on saanut puolestaan 0,59% sen saaneista.  Näin ollen mahku sille, että vakavia (tai tappavia, mikä sekin on vakavaa) seurauksia tulee Euroopan Unionin tasolla on 1/165 ihmisellä, eli suurin piirtein nelinkertaisesti Suomessa raportoitu määrä.

En tiedä muuta syytä suhdelukujen valtavalle erolle kuin suomalaisten ylivertainen geeniperimä.

Entäs sitten ne koronariskit?

THL kertoo, että Suomessa koronia on sairastellut testatusti 94 596 ihmistä.  Kuolleita on 969.  Tehohoitoa on tarvinnut 1001 ihmistä.  En tiedä, ovatko nämä kaksi ihmisryhmää sama, melkein luulen, että päällekkäisyyttä olisi rutkasti, mutta koska tarkoitus on tehdä koronasta mahdollisimman iso peikko, tulkitaan niin, että yksikään kuolleista ei lukeudu tehohoitoa tarvinneisiin.  Näin ollen Suomessa koronasta seuraa tilastollisesti kuolema tai tehohoidon tarve 1/48 sairastaneesta, vähän yli kaksi prosenttia.  Aika kova!

Sitten taas jos otetaan huomioon, että Suomessa koronakuolleiden mediaani-ikä on 82 vuotta.  Koronakartta kertoo, että esimerkkihenkilön ikäkastissa kuolleita on yhteensä 59, mikä pudottaa tilastollisen kuolintodennäköisyyden kuuteen prosenttiin kokonaiskuolleisuudesta, mikä tarkoittaa siis koronaan kuolemisen todennäköisyyden olevan ikäryhmällä suurin piirtein 1/1600.  Alle kolmekymppisiähän Suomessa ei siihen ole kuollut yhtäkään.

Vakavien oireiden tilastoja en onnistunut ikäjakaumalla löytämään, joten ehkäpä se ei ole mielekäs tarkastelukohde - etenkään, kun tehohoitoa saaneet ovat todennäköisesti vähintäänkin osin päällekkäisiä kuolleiden kanssa.

Suomessa on tätä kirjoittaessa koronatestejä tehty 5 364 635 kappaletta, joissa siis todettiin koronan saaneen 1,7 prosenttia testatuista.

Summa summarum

Tyyppimme on saanut nyt tarpeeksi dataa puntarointia varten.  Ottaako 1/600 riski vakaviin terveydellisiin seurauksiin geenimuunnosterapiasta, vai 1,7% riski olla testattuna koronapotilas, ja mahkuilla 1/1600 eli yhteensä todennäköisyydellä 1/94 117:stä, saada korona ja kuolla siihen?  Äkkiä katsoen tyypin todennäköisyys kärsiä terveydelleen vakavaa haittaa geenimuuntelulla suurin piirtein 157-kertainen verrattuna koronaan.

Tietystikään laskelma ei ota huomioon kaikkea.

Mitä jätettiin pois?

  • Sukupuolijakauma.  Ymmärtääkseni miehet ovat jonkin verran suurempi riskiryhmä.
  • Ylipaino on käsittelemättä jäänyt riskitekijä.
  • Iät 60-vuotiaista ylöspäin.
  • Geenitöötti ei takaa sitä, ettei koronaa saa.
  • Ei ole mahdollista varmistaa, että kaikki vakavat rokotehaittailmoitukset johtuvat nimenomaan rokotteista.  Toisaalta vaikeapa sitäkään on varmistaa, että kaikkia vakaviakaan olisi ilmoitettu, kun suhdeluku poikkeaa niin räikeästi Euroopan keskiarvosta.
  • Koronaan Suomessa kuolleista 95% oli pitkäaikaissairaita, mutta koska mediaani-ikä on sen 82 vuotta, kuittasin tämän iästä johtuvana.
  • Geenimuunnosterapian tuntemattomat pitkäaikaisvaikutukset.
  • Mahdolliset haitat raportoidusta proteiinivaristelusta, jotka ovat saaneet injektoimattomatkin oireilemaan.

Muistettava myös on, että kyseessä on ennuste menneen pohjalta, mikä ei välttämättä vastaa tulevaa.  Vakavissa pöpöissä ilmenevät mutaatiot tekevät siitä yleensä vähemmän vaarallisen, kuten koronankin kohdalla on tapahtunut varianttien kohdalla - jos kohta osa niistä tarttuukin herkemmin, ovat ne olleet verraten mietoja alkuperäiseen pirulaiseen verrattuina.  Ainakin rokottamattomille.

Huikatkaa, jos laskelmassa on selkeitä virheitä, niin korjaillaan.

*Linkki ei johda EudraVigilancen sivuille, vaan sivulle, jolle on koottu EV:n asiaa koskevat tiedot yhteen paikkaan.  Jostain syystä EV ei ole katsonut tarpeelliseksi sellaista julkaista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei liity tekstin aiheeseen, mutta koen sen jakamisen arvoiseksi. Löysin eräänä päivänä Sadhu Sandar Selvaraj'n kirjoittaman Wait as Eagles -kirjan. Kyseisen kirjan voi ladata alla olevasta linkistä ilmaisena pdf:nä. Kirja käsittelee sitä, kuinka tärkeää on varata Jumalalle aikaa ja hiljentyä hänen edessään, jos haluaa ymmärtää, mitä hän haluaa sanoa ja oppia tuntemaan hänet henkilökohtaisella tasolla.

Selvaraj kertoo muun muassa yhden tosielämän esimerkin kristitystä miehestä, joka halusi kokea Jumalan läsnäolon ja kosketuksen elämässään, mutta ihmetteli, miksi sitä ei tapahtunut. Selvaraj rukoili Jumalaa asian suhteen ja näki näyn, jossa kyseinen mies hoiti aamutoimensa rivakkaan tahtiin ja polvistui rukoilemaan kaikkien rakkaidensa puolesta, mutta ei antanut sen enempää aikaa ja läsnäoloa Jumalalle. Tuo muutaman minuutin päivittäinen pikarukous oli hänen kaikki aikansa Jumalan edessä. Ihmisten ajan varaaminen Jumala-suhteelleen muistuttaa noin ylipäätänsäkin usein kirjan mukaan pikanuudelien keittämistä. Esikäsitellyt nuudelit vain kiehuvaan veteen, pari minuuttia ja se on siinä.

Suosittelen lataamaan kirjan pdf-muodossa ja lukemaan sen mieluummin pöytäkoneella kuin älypuhelimella. Kirjassa on kuitenkin 198 sivua, joten lukukokemus on näin miellyttävämpi.

Selvaraj on muuten hindusta kristinuskoon kääntynyt evankelista.

https://pdfcoffee.com/qdownload/wait-as-eagles-by-sadhu-sandar-selvaraj-pdf-free.html

Kommentoija

Tupla-J kirjoitti...

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=gsDlHprql-g

"A Manufactured Illusion: Dr David Martin with Reiner Fuellmich"

Tuore haastettelu, jossa haastatellaan herra Martin:a ja mitä hän tietää koronaviruksiin liittyvistä patenteista. Tuskin on kauan youtubessa, on sen verran painavaa asiaa. DuckDuckGo käyttöön jos katoaa, haastattelu on useammassa paikassa netissä.

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
1) Pysytään aiheessa.
2) Relevantti suora kysymys edellyttää vastausta.
3) Käyttäkää nimimerkkiä, jotta on selvää, kuka puhuu.