Pages

14. toukokuuta 2021

Beartaria, vahva hevonen (vai nalle?)

Ottaen huomioon sen, että lähestulkoon kaikki nationalistiset blogit ynnä muut ovat keskittyneet taukoamattomaan "kattokaa nyt tääki menee päin helvettiä"-raportointiin - eikä omakaan blogini ole onnistnut olemaan tästä kummoinenkaan poikkeus, on piristävää löytää The Beartaria Timesin kaltainen julkaisu, jossa normaalit ihmiset kertovat rakentavia asioita ja keskittyvät keinoihin parantaa elämäänsä parkumisen sijaan.

Pöllin aiheeseen sopivan kuvituskuvan joltakin Latviaa käsittelevältä sivulta.

Ihmiset, ja Overtonin akkuna, seuraavat ns. vahvaa hevosta.  Oli miten oikeassa hyvänsä huutaessaan "kattokaa ny mitä ne meille tekee eikä me voida mitään", ei onnistu olemaan vahva hevonen.  Päinvastoin.  Avuttomuutensa ja kaunansa purkaminen voi olla terapeuttista, mutta se ei totta puhuakseni korjaa tai paranna yhtään mitään.

Owen Benjamin, Hollywoodista rehellisyytensä takia ulos nakattu koomikko ja Beartarian "perustaja", oli oikeassa sanoessaan, että lakkasi piittaamasta Trumpin mitääntekemättömyydestä Yhdysvaltain eteläisen raja-aidan suhteen siinä vaiheessa, kun rakensi tonttinsa ympärille oman aidan.  Kun ottaa vastaan vastuun itsestään ja lähimmistään, poliitikkojen perseily lannistaa merkittävästi vähemmän.

Merkillepantavaa on myös, että maaseudulla ihmiset kokevat voivansa vaikuttaa elämäänsä lukuisin tavoin, kun taas urbaanissa ympäristössä lupia tehdä, tai edes saada omaa tonttia, jolla tehdä, on niin vähän, että on luontevampaa keskittyä ruikuttamaan.

The Beartaria Times ja sen ympärillä vaikuttavat nallet ovat ottaneet tehtäväkseen keskittyä oman elämänsä ja elinpiirinsä kohentamiseen kaikenlaisen vuodattamisen sijaan, ja on myönnettävä, että ratkaisunsa on hyvä.  Jos kohta oma forténi on kaivaa esiin kaikki tavat, millä jokin asia ei toimi, ei se vielä kerro, miten rakentaa kestävä sivilisaatio saati toimi esimerkkinä.

Onneksi on näitä rakentavia ja aikaansaapia ääniä, joilta ottaa oppia.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jeps, kun on parinhehtaarin tontti, niin kesä menee hikoillessa niiittäessä sitä tonttia heinästä nurin ja kaljaa juodessa aina tuonne syyskuulle, ei aina ehi miettiä mitä muualla tapahtuu :)

-jpt-

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
1) Pysytään aiheessa.
2) Relevantti suora kysymys edellyttää vastausta.
3) Käyttäkää nimimerkkiä, jotta on selvää, kuka puhuu.