Pages

10. joulukuuta 2020

Maskeista


Minä se kuvittelin, että kaikki normaalit ihmiset ovat jo kaltaisiani siinä mielessä, etteivät ilolla käyttele maskia, ja että asiaa ei sen kummemmin tarvitse ruveta availemaan - onhan heilläkin yleensä toimivat hoksottimet.  Sitten taas, kun käy ilmi, että osalla hoksottimien sijaan aktivoituu "sä murhaat mun mummon"-tunnereaktio, on selvää, että asian ratakiskominen saattaa olla jopa hyödyksi.  Toinen mahdollisuus on, että päällimmäinen motiivini kasvovaippatouhun vastustukseen on sisäänrakennettu vastarannankiiskeys, josta joku osaa antaa hyvän syyn keplotella irti.

Fyysistä terveyttä ajatellen en ole ollenkaan varma siitä, että maskit ovat nettopositiivinen asia.  Ainakin Yhdysvalloissa tartunnat ovat levinneet kovinta tahtia siellä, missä maskeja on innokkaimmin käytetty.  Oma pälli sanoo myös, että jos ihminen esimerkiksi yskäisee tai aivastaa maskin kanssa, syy on se, että hengityselimistöön on päätynyt kamaa, jota siellä ei pitäisi olla, eikä sen takaisinhengittäminen ole luultavasti hirveän hyvä idea.  Jos jengi vaihtaisi tällaisen tapahtuessa maskinsa saman tien, probleemia tuskin olisi, mutta kun eivät vaihda.

Näin ollen voisin kuvitella, että hengityselimistöä ajatellen terveemmän esimerkin oireeton antaa jättämällä aikuisvaipan pois kasvoiltaan, etteivät vanhukset(kaan) rasita herkkiä elimistöjään kuona-aineiden sisäänhengittämisellä pelkän ryhmäpaineen vuoksi.  Samat lääkärit, jotka nyt vaativat ihmisiä käyttämään maskeja, ovat pääsääntöisesti samaa porukkaa, jotka samalla varmuudella julistivat keväällä, että maskien käyttö on epäterveellistä.

Voi tietysti olla, että maskien aiheuttamat hengitysvaikeudet, iho-oireet, päänsäryt ynnä muut ovat psykosomaattiseksi väitetty pikkujuttu verrattuna koronüün, mutta itse sitä ajattelee, että kun ensimmäiset saa jotakuinkin takuuvarmasti sitä maskia käyttämällä enkä ole maskitta onnistunut jälkimmäistä saamaan edes päivittäisessä julkisessa liikenteessä, pidän toistaiseksi valintaani viisaana.  Ehkäpä hybrikseni aiheessa kostautuu, saa nähdä.

Psyykkistä terveyttä näkisin uhkaavan maskien dehumanisoivan aspektin: kun ihmisestä ei näe kasvoja, tähän ei suhtaudu samalla tavalla kuin kasvot nähdessään.  Paraatiesimerkin tästä tarjoaa internet, jossa anonyymit eivät näe keskustelukumppaneitaan ja tulkitsevat siksi kaiken mala fide.  Taannoinen episodi nimimerkin Tuumailija kanssa olisi todennäköisesti sekä alkanut että edennyt täysin eri reittiä, jos se olisi tapahtunut kasvokkain.

Sen sijaan maski tuo psykofyysisen esteen ihmisten välille ja aikaansaa ylimääräisen vieraantumisen tason.  Kun soppaan lisätään se kiukku, jota maskinkäyttäjät kokevat maskittomia kohtaan näihin projisoidun välinpitämättömyyden takia, ei ole ihme, että jopa arkiset kohtaamiset internethenkistyvät.  Olen nähnyt useampaan otteeseen junassa vastapäätä istuneen ihmisen säikähtävän ja poistuvan teatraalisesti paikalta istuttuani vastapuolelle kasvot paljaana.
Korona-lapsuus maskijengin tyyliin

Hengellisessä mielessä pääsemme allekirjoittaneen mutun äärelle.  Yllä olevat syyt ovat indikaatio siitä, millaista hedelmää maskinkäyttö kantaa, ja näkisin ne antisosiaalisiksi ja siten vähintäänkin arveluttaviksi.  Ne saavat ihmiset pelkäämään toisiaan hämmästyttävän tehokkaasti ja aiheuttavat ilmeisesti jonkinlaisia OCD-reaktioita, joita maskinkäyttäjät itse pitävät jonkin sortin hyveenä.

En myöskään pidä siitä, että Jumalan kuvaa peitellään, kun mennään kirkkoon.  Sinne olisi tarkoitus mennä niin kutsutusti Jumalan kasvojen eteen - ja sitten peitetään omat?  Taannoin julistin, että nämä maskikirkkoilijat pelkäävät koronaa, eivät Herraa, ja ovat valmiita kyseisessä pelossa naamioitumaan jopa Herran huoneessa.  Syy on syvä pelko siitä, että joko saa tai aiheuttaa tartunnan, ja tulee sitä kautta suoranaiseksi murhaajaksi.  He elävät pelon vallassa ja toimivat sen motivoimina.  Mitäs toinen kirje Timoteukselle sanoi?
Sillä Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen. (2 Tim. 1:7)

Sanoin, että pelko on perkeleestä lähtöisin*, ja sitä mieltä olenkin.  Pelossa elävät kutsuvat pelkoaan lähimmäisenrakkaudeksi ja pelottomuutta välinpitämättömyydeksi vähintäänkin toisia kohtaan.  Se motivoi samaistamaan maskittomuuden siihen, että rammalta viedään kävelykeppi ja ängetään väkisin SCID-potilaan steriiliin tilaan.  Toisin sanoen maskittomat julistetaan pahoiksi ihmisiksi, joita tuleekin sellaisina kohdella.  Tehokas vallan väline, tämä maskisuositus: divide et imperaa parhaimmillaan.

Lopuksi totean, että töissä käytän visiiriä.  Tiedostan sen olevan silkkaa plaseboa, mutta koska se työpaikalleni riittää, on se meikäläisen kannalta pienimmän haitan ratkaisu.  Käytän joskus maskia myös vaikkapa muksuja harrastuttaessani.  Nämä valinnat olen tehnyt silkasta konformismista todettuani hypoteettisen hyödyn jäävän sen verran pieneksi, että viitsi ryhtyä asiasta vääntämään.

Linkissä tiedettä aiheesta.

Kognitiivinen dissonanssi on nykyään kovassa huudossa.
*Muistettakoon silti, että Herran pelko on viisauden alku, ja kyseessä lienee ainoa legitiimi pelko, jonka pohjalta on viisasta toimia.  Sattuvaa tuossa jakeessa on se, että jos en ihan väärin käännä, Timoteus meinaa nimenomaan Herran pelkoa tai Herraa pelkäävää.  Eipäs meinaa, vaan kunnioittavaa.




8 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Mitenpä kommentoisit tätä sinänsä rabulistista, ettei suorastaan rabieettista kannanottoa puheenaolevaan asiaan:

http://markusjansson.blogspot.com/2020/12/eraita-covioottien-valheita-kumottuna.html

Tupla-J kirjoitti...

Heippa, Qroquius!

Kiitos utelusta. Näkyy olevan Janssonille tyypillinen purkaus. Katotaas kohta kerrallaan:
1. Ei kiinnosta.
2. Eipä suuremmin tämäkään.
3. No vähän edes sinnepäin; maskin kanssa naaman iho kuivuu ja kärsii maskin sisälle kertyvän kosteuden takia, mikä on luullakseni otollinen kasvualusta joka sortin pöpölle.
4. En tiedä mikä plasebo saa aikaan oireet meikäläiselle maskin kanssa, mutta vittumaisiahan ne ovat, luki missä hyvänsä ettei minulla niitä voi olla.
5. Ei kiinnosta.
6. Voipi olla, että esitetyt ehkä-argumentit pitävät paikkansa.
7. En tiedä mitä Kiina ja Japani tekivät, mutta niissä elellään nykyään ymmärtääkseni enimmäkseen normityyliin.
8. Korona on nostanut Kiinan maailman johtavaksi taloudeksi. Joistakin se on sattumaa. Ehkäpä myös kiinalaiset videot länsimaissa koskaan ilmenemättömistä pystyyn kuukahtelevista tyypeistä olivat sattumaa.
9. On kyllä, niitä jaetaan ilmaiseksikin.
10. Jaa en tiedä. Ilkeältä kyllä tuntuu; kuin vetäisi aimo annoksen kloorivettä sieraimiin.
11. Tästähän oli se tutkimuskin, jonka läiskäisin taannoin pöytään.
12. Ei tämäkään oikein kiinnosta.
13. Se, mikä kaikki asiaan liittyvä on hoaxia ja puppua, on minulle epäselvää, mutta en ole ollenkaan varma siitä, että lääkeyhtiöt koronütarinalla voittoa pyrkisivät saamaan yhtään enempää kuin Netflix tuottaessaan pedofiilipropagandaa. Motiivit lienevät ihan toiset.
14. Jansson ei edes ymmärrä väitettä, vaan kommentoi kokonaan sen ohi. Totta kai kaikenlaiset valtion taholta tulevat määräykset ym. murentavat yksilön vapauksia, jos ei muuten niin ryhmäpaineen kautta - mikä ei täälläpäin ole mikään pikkuasia.
15. No, sekä Bill Gates että sen asiasta puhuva goblini ovat puhuneet rokotteista väestönvähennyksen keinona, että en mä sitä ihan kamalan foliohattuisena ajatuksena pitäisi.
16. En tiiä miten asia on. D3-vitskua anyway tulee nappailtua muutenkin.
17. En minäkään tiedä, millä perusteella nuo poislukisivat toisensa.

LS kirjoitti...

hengityselimistöä ajatellen terveemmän esimerkin oireeton antaa jättämällä aikuisvaipan pois kasvoiltaan

Heh heh, todellisuus ajoi juuri Tupla-J:stä ohi:

Business Insider - Flight Attendants Are Being Asked To Wear Diapers And Avoid Bathrooms To Help Prevent The Spread Of COVID-19 In China (2020-12)

----

Lockdownin aiheuttama talouden osittainen sulkeminen on tuhoisaa taloudelle??? Hämmästyttävä yhteensattuma! Saanko minä taloustieteen professuurin tästä oivalluksesta?

Lockdown = talouden (osittainen) systemaattinen tuhoaminen (erityisesti PK-yritykset).

Suomen 90-luvun laman luulisi opettaneen hitaammillekin, että (kansan)talous, ja tarkoitan tässä nyt kaikkia maita, ei ole mikään abstrakti ja lähes merkityksetön asia.

World Food Program Director: 270 Million People Now "Marching Toward Starvation" In Wake of COVID-19(2020-12)

The WFP director’s shocking warning was sounded just prior to alarm bells raised by the WHO’s special envoy on COVID-19, Dr. David Nabarro, who cautioned that national lockdowns should be avoided as a primary response to COVID-19 as they have the consequence of “making poor people an awful lot poorer.”

“Lockdowns just have one consequence that you must never, ever belittle, and that is making poor people an awful lot poorer,” Nabarro said in October.

In May, UNICEF predicted that in 118 low and middle-income nations, 1.2 million children under the age of five could die in the following six months because of the surge of declining access to medical care “due to lockdowns, curfews and transport disruptions.”


Vielä ennen vuotta 2020 kun terve järki oli voimassa näissä asioissa:
- karanteeniin laitettiin sairaat ihmiset, ei terveitä
- pöpön annettiin levitä jotta kukin maa sai laumasuojan (kuten Suomessa tehtiin vielä vuoteen 2019 asti ja kuten Ruotsi nyt 2020 tekee)

Koronaan kuolleita on Suomessa tätä kirjoittaessa 484 [2020-12-17].

Wiki: Influenssa Suomessa

Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin ilmoitetaan vuosittain tuhansia influenssatapauksia. Kuolemantapausten määrä on tavanomaisina vuosina muutamia satoja. Kauden 2016–2017 influenssa aiheutti arviolta yli 1 400 ylimääräistä kuolemaa keskimääräiseen kauteen verrattuna.

Koronan kuolleisuus tuli Suomessa huhtikuusta ryminällä alas, ja tästä kuvasta (valitse Kuolemat -> Suomi -> Kaikki) voi katsoa päiväkohtaiset kuolemat.

Palataan hetkeksi ala-asteen matematiikan jännittävään maailmaan. Kysymys, joka näyttäisi olevan liian vaikea suurimmalle osalle suomalaisista, kuuluu: Kumpi on isompi luku? 1400 vai 484?

Rautalangasta väännettynä: Mitä väliä vaikka olisi 1 000 000 tartuntaa kun tappavuus on Suomessa samaa luokkaa kuin kauden 2016–2017 influenssa? Ja vielä vertaukseksi U.S. COVID-19 Survival Rate:
0-19 Years: 99.997%
20-49 Years: 99.98%
50-69 Years: 99.5%
70+ Years: 94.6%

Miksi tehdä asioita tyhmästi kun ne voi tehdä vieläkin tyhmemmin. Aina välillä minusta tuntuu, että minä elän apinoiden planeetalla.

----

James Corbett - What No One Is Saying About The Lockdowns (2020-11)

Paul Joseph Watson - They Think You're Stupid (2020-11)

Computing Forever - The Boiling Frog Effect (2020-11)

Tupla-J kirjoitti...

Ainoa luonteva selitys on, että Kiina lukee blogiani ja saa ideoita.

Tai sitten kuuntelee Owen Benjaminia, joka on käyttänyt samaa retoriikkaa.

Mutta tosiaan: kyse on tässä ihan muusta kuin vain taudista.

LS kirjoitti...

Talouden (osittainen) systemaattinen tuhoaminen (erityisesti PK-yritykset), osa n+1:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/marinin-hallitus-pohtii-koronastrategian-muutosta-stm-n-varhila-mtv-lle-voisi-tarkoittaa-esimerkiksi-ravintoloiden-ja-koulujen-sulkemista/8027662

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Kirsi Varhilan mukaan pohdinnassa oleva koronastrategian muutos voisi tarkoittaa esimerkiksi ravintoloiden sulkemista kokonaan. [...]

Varhila sanoo MTV Uutisille, että rajatoimiin liittyy monia oikeudellisia haasteita, esimerkiksi voidaanko kuljetusyhtiöt velvoittaa edellyttämään negatiivista koronatestitulosta.


----

Kangasmaskit eivät suojaa koronavirusta vastaan koska koronaviruksen kokoluokka on huomattavasti pienempi kuin kangasmaskin aukot. Sen takia kangasmaskin valmistajan paketissa EI lue, että se suojaa koronaa vastaan.

Kuten Tupla-J jo mainitsi, jos on välttämätöntä käyttää, kannattaa käyttää visiiriä.

Maskin pitkittynyt käyttö tekee vauriota terveydelle nelinkertaisella teholla:
1) Pienentää veren hapen pitoisuutta
2) Kasvattaa veren hiilidioksidipitoisuutta
3) Keuhkoja ei ole suunniteltu hengittämään jäte/päästöilmaa (kaasumaisia kuona-aineita) uudestaan ja uudestaan takaisin. Tämä rasittaa keuhkoja
4) Keuhkoja ei ole suunniteltu hengittämään raskaammin/vaikeammin johtuen maskista. Tämä rasittaa keuhkoja

Vielä vuonna 2019 oli yleistä tietoa, että aivosolujen pitkittynyt altistuminen hapenpuutostilalle on selvästi vaarallista niille. Vuosina 2020-2021 tämä tieto on jo kadonnutta kansanviisautta.

Brain Damage From Masks CANNOT BE REVERSED (2020-10)

The rebreathing of our exhaled air will without a doubt create oxygen deficiency and a flooding of carbon dioxide. [...]

While you’re thinking, that you have gotten used to wearing your mask and rebreathing your own exhaled air, the degenerative processes in your brain are getting amplified as your oxygen deprivation continues.

The second problem is that the nerve cells in your brain are unable to divide themselves normally. So in case our governments will generously allow as to get rid of the masks and go back to breathing oxygen freely again in a few months, the lost nerve cells will no longer be regenerated. What is gone is gone. [...]

To deprive a child’s or an adolescent’s brain from oxygen, or to restrict it in any way, is not only dangerous to their health, it is absolutely criminal. Oxygen deficiency inhibits the development of the brain, and the damage that has taken place as a result CANNOT be reversed. [...]

When in ten years, dementia is going to increase exponentially, and the younger generations couldn’t reach their god-given potential, it won’t help to say “we didn’t need the masks”. [...]

I know how damaging oxygen deprivation is for the brain, cardiologist knows it for the heart, the pulmonologist knows it for the lungs. Oxygen deprivation damages every single organ.

LS kirjoitti...

BBC: Wear Face Masks During Sex (2021-01)

Minun kommenttini: Are You Not Entertained?

Tämä planeetta on saavuttanut tyhmyyden määrässä kriittisen massan.

----

Minä kirjoitin tähän Tupla-J:n blogiin 2018-07 liittyen QAnoniin että Q:n tiedoista ei-triviaali määrä on väärin

QAnonin ongelma: Ei-triviaali osa tiedoista on väärin (mutta joitakin hyviä pointteja ja osuvia sanontoja).

Château Heartiste kirjoitti kesäkuussa 2020 varsin osuvasti:

If Trump loses in November, there's gonna be such a massive morale implosion from the Q "trust the plan" energy that is suddenly released with nowhere to go. It'll be the sunk cost fallacy on steroids.

Minä löin elokuussa 2020 vetoa kaverini kanssa viidestäkymmenestä eurosta saunan terassilla (hän halusi aluksi lyödä vetoa tuhannesta eurosta [mökkiviikonloppu, Catan, korttipelejä, shakkia, sauna ja runsaasti etanolia]) että demokraatit voittavat presidentinvaalit. Minulla oli kaksi syytä veikata demokraattien voittoa:

1) Demografia. Joka vuosi USA:ssa valkoisten prosentuaalinen osuus pienenee, ja vastaavasti ei-valkoisten osuus kasvaa. Suurin osa ei-valkoisista äänestää demokraatteja.

Wiki: Non-Hispanic Whites

[Non-Hispanic Whites] 60.4% of the total U.S. population (2018) [...]

Non-Hispanic whites (also referred to as Anglo-Americans) are European Americans, Middle Eastern Americans, and North African Americans


Kun vähennetään Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän osuus, sanotaanko nyt vaikka 5 prosenttiyksikköä, valkoisten osuudeksi jää noin 55%. Lapsissa on tulevaisuus – 0-17-vuotiaissa valkoiset ovat jo vähemmistö.

2) Demokraatit huijaavat äänten laskussa, erityisesti postiäänissä.

Kun Biden astuu presidentiksi 20.01. niin se on virallista: The U.S. Is A Banana Republic.

It's not the people who vote that count, it's the people who count the votes.

Q sanoo:
Patriots in control.
Trust the [Trump] plan.
Disinformation is necessary.

Minä sanon:
Patriots NOT in control.
Trump NOT in control.
DO NOT trust the [Trump] plan.
Disinformation is NOT necessary.
Trump is NOT draining the swamp.

Elokuun 30. päivä 2018 Q (ryhmä NSA:n sisällä) vuoti tietoa Cabalin satelliittien ja supertietokoneiden sabotoinnista:

[CIA] Main Frames "Snow White" 3, 4, 6 and 7 are offline. [Satellites] Offline include: Corona 1,4, 8, & 16 are dark. [...]

GCHQ Bude sent DISTRESS SIG 8:09 EST. [...]

GCHQ Bude, also known as GCHQ Composite Signals Organisation Station Morwenstow, abbreviated to GCHQ CSO Morwenstow, is a UK Government satellite ground station and eavesdropping centre [...] It is operated by the British signals intelligence service, officially known as the Government Communications Headquarters, commonly abbreviated GCHQ. [...]

We are now experiencing an almost complete blackout of most of our "Black-Ops" Signals Intelligence (SIGINT) and Satellite Communications (SATCOM) satellites. [...]

The CIA has been trying to restart the super-computer mainframes. They got three to re-start - and they immediately crashed again! Four others are simply not restarting at all.


NSA:n ja CIA:n välinen riita on jatkunut jo vuosia ja Edward Snowden on vieläkin piikkinä NSA:n lihassa. Kun sabotaasi CIA:ta vastaan tapahtui, Q ei malttanut olla vuotamatta tätä tietoa. Siitä huolimatta se oli väärin. Tai kuten vanha sanonta kuuluu: Silence Is Golden.

----

Nyt soi: Futurecop! - Nariyeh Thanei (Hubrid Remix)

Tupla-J kirjoitti...

LS,
Mitenkäs teidän vetonne sitten kävi? Hyväksyittekö silkan kusetuksen vai edellytittekö ihan oikeaa voittoa?

Tuli meinaan teikäläiselle rökäletappio, jos jälkimmäisestä on puhe.

Mitä tulee Q:hun, pidän itse mielessä, että kyse on sodankäynnistä, josta puolestaan ei-triviaali osa koostuu signaalien lähettämisestä omille niin, että vastapuoli ei kykene lukemaan niitä oikein. Tällöin disinfo on helposti ymmärrettävissä.

Noin muuten asia on aika vähän minusta tai vähäisestä ymmärryksestäni kiinni. Nautiskelen leffasta ainakin toistaiseksi. Nautinto saattaa vesittyä kuin GRR Martinin kirjoja lukiessa, jos Deep State tämän touhun viimein voittaa.

Aika näyttää.

LS kirjoitti...

Mitenkäs teidän vetonne sitten kävi? Hyväksyittekö silkan kusetuksen vai edellytittekö ihan oikeaa voittoa?

Veto katsotaan loppuun asti eli 20.01. Nimellinen voitto (eli kusetus) riittää. Vetoa lyötäessä minä toin avoimesti molemmat pointtini selväksi. Minulla on myös toinen veto (pullakahvit) erään toisen henkilön kanssa siitä, että Trump jatkaa ensimmäisen kauden loppuun asti.

Mitä tulee Q:hun, pidän itse mielessä, että kyse on sodankäynnistä, josta puolestaan ei-triviaali osa koostuu signaalien lähettämisestä omille niin, että vastapuoli ei kykene lukemaan niitä oikein. Tällöin disinfo on helposti ymmärrettävissä.

We agree to disagree.

Nautinto saattaa vesittyä kuin GRR Martinin kirjoja lukiessa, jos Deep State tämän touhun viimein voittaa.

Asiat pitää viedä loppuun asti. Deep State/Cabal häviää, mutta ei vielä 20.01.

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
1) Pysytään aiheessa.
2) Relevantti suora kysymys edellyttää vastausta.
3) Käyttäkää nimimerkkiä, jotta on selvää, kuka puhuu.