Pages

11. tammikuuta 2020

"Me on hävitty tää peli"

Minulla ei ole tapana ruotia omien tekstejä saati ottaa jyrkkiä kantoja niihin.  Teen tällä kertaa poikkeuksen Kansankokonaisuus-blogin tuoreimman tekstin suhteen.  Kohotin kulmiani jo aikaisemman, muutettuna julkaistun tekstin, jossa oleellinen pointti oli sama kuin linkatussa: nostetaan kädet pystyyn ja todetaan, että suomalaisten maan pitäminen suomalaisena ei enää ole mitenkään mahdollista, vaan enää voidaan puhua siitä, ketkä saavat sen tuhota ja muuttaa kaltaisekseen.  Ei hän näin suoraan asiaa sano, mutta pointtinsa lienee jokaiselle lukijalle selvä.
Kansankokonaisuus-blogin taustamies Aimo Nivaska motivoimassa.
Hänen mukaansa Suomen alhaista syntyvyyttä ei poliittisin toimin enää nosteta, vaan on todettava, että kansasta ei ole enää mihinkään, vaan jostain syystä alhaisen syntyvyyden poliittisiin (ja muihin) syihin puuttumisen sijaan kannattaa haalia maahan ilmeisesti ajan mittaan miljoonatolkulla kiinalaisia.

No.  Yllä esitetty perspektiivi syntyy kahdesta tekijästä: 1) tilastoharhasta ja 2) ateismista.

Tarkoitan tilastoharhalla sitä, että jos jokin näyttää epätodennäköiseltä tai vaikealta, päätetään, että se ei onnistu, ja sitä kautta toteutetaan ennustus.  Sitten taas, jos tehdään, mitä voidaan, näyttää lopputulos aivan toiselta.  Taistelu hävitään vasta sitten, kun lopetetaan taistelu, ja kyseinen taistelu on tätä nykyä se vesi, jossa uimme ja ilma, jota hengitämme.  Se kuuluu asiaan.  Siihen kannattaa tottua.

Ateisti puolestaan ei voi järkeillä itseään irti siitä, mikä näyttää todennäköiseltä, eikä myöskään motivoitumaan taistelemaan tilanteessa, jossa voitto ei ole todennäköinen.  Siksi, kuten Solzhenitsyn dokumentoi, ateistit oli helppo murtaa Gulageissa, uskovia ei.  Ateisti katsoo todennäköisyyksiä ja sanoo, että kristinusko alkoi 12:sta pelokkaasta miehestä eikä siksi voinut koskaan levitä maailman ykkösuskonnoksi.  Sitten taas on se, mitä tapahtui todellisuudessa.

Kyse ei ole siitä, mikä näyttää todennäköiseltä, kun yhtälö saati sen muuttujat eivät ole selvillä.

Kenenkään henkilökohtainen mielipide sinänsä ei minua asiassa kamalasti paina, mutta suhtaudun äärimmäisen penseästi demoralisaation tuputtajiin.  He pelaavat väärän puolen hyväksi, vaikka eivät yleensä edes ymmärrä sitä.  Mitä tulee karmeisiin väestöennusteisiin, Aakulankin olisi hyvä vilkaista tätä, tai miettiä sitä, että Venäjäkin sai nostettua omaa fertiliteettiään 1990-luvun suosta yli puoli kokonaislukua kymmenessä vuodessa.  Oma juttunsa on se, missä määrin hän pitää "poliittisina toimina" esimerkiksi moraalista selkärankaistumista ja yhteiskunnallisen propagandan (laajassa merkityksessä) suuntaamista kohti prososiaalisia ja perheystävällisiä lopputuloksia.
Näissä asioissa metapolitiikka ja kulttuuri ovat paljon tärkeämpää kuin politiikka, vaikka jälkimmäiselläkin voidaan saada paljon aikaan.  Kaikkiin näistä voi yksilö vaikuttaa, ja jokainen valintamme painaa.

6 kommenttia:

Anomuumi kirjoitti...

Ehkä kaikista sosialistisimmat intialaiset ja kiinalaiset voisivat olla kiinnostuneita tulemaan tänne pohjoiseen verolle pantaviksi elättämään laiskoja suomalaisia.

Mitä tulee pohdintaan todennäköisyyksistä, ihmeellisiä asioita tapahtuu, sanoi lääkäri. Esimerkiksi katolinen nunna voi tulla raskaaksi syömällä vahingossa 5,4 kilogrammaa sonnin kiveksiä. https://worldnewsdailyreport.com/colorado-61-year-old-catholic-nun-falls-pregnant-after-unknowingly-eating-12-lbs-of-bull-testicles/

"...suomalaisten maan pitäminen suomalaisena ei enää ole mitenkään mahdollista, vaan enää voidaan puhua siitä, ketkä saavat sen tuhota ja muuttaa kaltaisekseen."

Todennäköisimmältä kehityskululta näyttää se, että suomalaiset enimmäkseen muuttavat pois liian monikulttuurisoituneilta alueilta, mutta he voivat edelleen käydä siellä töissä. Tämä ei tarkoita, että suomalaiset olisivat katoamassa. Johtopäätöksesi on aivan liian pessimistinen. Viisi miljoonaa ihmistä ei katoa yhtäkkiä.

Mitä tarkoittaa suomalainen maa ja suomalainen, on tietysti subjektiivinen kysymys. Niinkään ei voine ajatella, että yksikään esivanhempi ei voi olla muualta tullut. Jos niin ajateltaisiin, arvaamattoman moni, jota nyt pidät suomalaisena, ei olisikaan enää suomalainen. Toisaalta muualta tulleet voivat säilyttää omaleimaisen kulttuurinsa kymmenien tai satojen sukupolvien ajan, jos heitä on niin paljon, että heidän populaationsa pystyy pitämään itseään yllä.

Tupla-J kirjoitti...

Anomuumi, johtopäätös ei ole minun, vaan Aakulan.

Viimeisen kappaleen rajanvedon hankaluuden takia totesinkin pragmaattisesti, että kyse on molemminpuolisesta identifikaatiosta: jos kokee olevansa kansaa, tulee sen hyväksymäksi sen jäsenenä ja kantaa sen verta, niin aika marginaaliin jää, jos alkaa napista tyypin isopapan serkuista. Saattaa sellaisiakin puristeja olla, mutta ei ole tullut vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, korjaus: siis Y-sukupolven edustajana. Tsekkasin Wikipediasta uudelleen näiden määritelmät syntymävuosien mukaan. En ollut edes olemassa, kun X-sukupolvi syntyi. Paitsi sieluna taivaassa.

Otin aiheeksi yllä tuon Jumalan äänen/tahdon tuntemisen muun muassa siksi, että tämän blogin kirjoittaja on kristitty. Ja senkin takia, että monia ihmisiä ahdistaa ja pelottaa nykymeno, ja osa on tajunnut, että pelkkä ihmisviisaus ei riitä yhteiskunnan pyörittämiseen.

Muuten, Jumalan äänen kuuleminen oli tärkeää myös Vanhan Testamentin ajan juutalaisille. Mutta silloin ihmisten, siis uudesti syntyneiden kristittyjen päälle, ei oltu vuodattu vielä Pyhää Henkeä, joten sitä kuullaakseen piti mennä temppeliin papin pakeille. Vain hyvin pienellä ihmisjoukolla oli mahdollisuus oppia tuntemaan Jumalan tahto. Jos Raamattua lukee myös tästä näkökulmasta, niin huomaa tällaiset asiat.

Kommentoija

Anomuumi kirjoitti...

Kommentoija sanoi: "Oman ikäiset miehet ovat kumman passiivisia..."

Passiivisuudelle voi olla tietysti muitakin syitä, mutta Internetin tietojen mukaan kaikki miehet haluavat noin 18-20 vuotiasta kun taas naiset...

"Haluan suunnilleen ikäiseni miehen, joka on ihan normaalia."

Häveliäisyyssyistä ei kai uskallettu kysyä alle 18-vuotiaista. Pelättiikö kiusallisten totuuksien paljastumista?

Tupla-J kirjoitti...

Kiitos erityisesti Kommentoijalle ajattelun aiheista. Otan sanat pureskeluun ja omaksun niistä viisautta.

Anomuumi, normaali mies haluaa suurin piirtein niin nuoren naisen kuin kykenee hankkimaan, koska perheen hankkimista ajatellen sille touhulle ei ole kamalan suurta aikaikkunaa. On taottava, kun rauta on kuumaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta John Fennin Youtube-kanavasta, että kun katsotte videon, niin kannattaa lukea kommentit myös. Niissä on myös paljon viisautta häneltä.

Kommentoija

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
1) Pysytään aiheessa.
2) Relevantti suora kysymys edellyttää vastausta.
3) Käyttäkää nimimerkkiä, jotta on selvää, kuka puhuu.