Pages

3. toukokuuta 2018

Sosialistisen yhteiskunnan itsetuhomekanismi

Kaikki varmaan tietävät, että sosialismin kaataa viime kädessä se, että toisten rahat loppuvat joskus.  Kyseistä truismia en tässä rupea sen enempää avaamaan - sen sijaan keskitän huomioni siihen, että minkä takia nimellisesti demokraattinen valtio ei voi selvitä sosialismista kerran sille tielle lähdettyään.  Syy on sinänsä yksinkertainen: sosialismi jakaa ihmiset kahteen kastiin, tuottavaan lypsykarjaan ja farmaria leikkiviin loisiin, jotka elävät ensin mainittujen tuotannosta.  Yksilölle tarjotaan kasvatuslaitoksista lähtien (joiden vaikutuspiirissä nämä ovat taaperosta täysi-ikäiseen) kaikki syyt ryhtyä jälkimmäiseksi ja hyvin vähän selkärankaisuutta kummempaa motiivia lukeutua ensimmäisiin.  Kyse ei ole tulonjaosta, kuten sosialistit tykkäävät sanoa.  Kyse on yksien "oikeudesta" toisten omaisuuteen.

Se, miksi demokratia ei voi kestää tai estää tällaista kehitystä on yksinkertainen: ne, joilla on kädet täynnä tuottavan työn ja perheen kanssa, ovat väistämättä massiivisessa poliittisessa alakynnessä sellaisia agitaattoreita vastaan, joilla ei ole käsissään mitään muuta kuin aikaa ja kaunaa (yleensä todellisuuden kanssa tekemisissä olevat vielä pyrkivät ottamaan todellisuuden huomioonkin muun muassa pysyttelemällä totuudessa, mikä entisestään hankaloittaa agitointia).  Tyhjäntoimittaja voi käyttää kaiken aikansa milloin kenenkin natsiksi nimeämänsä vastustamiseen, koska se ei ole pois mistään.  Jos sosialismin lypsykarjaksi päätynyt ihminen koettaa vaikuttaa poliittisesti, kaikki se aika on pois töistä ja perheen luota - minkä lisäksi sillä saa tyhjäntoimittajasosialistit hyökkäämään porukalla tämän niskaan niin fyysisin, emotionaalisin kuin taloudellisinkin keinoin.

Koska tyhjäntoimittajaluokalla on kirjaimellisesti kaikki munat siinä korissa, että heidän elannostaan vastaava lypsykarja pysyy karjana, nämä eivät kaihda mitään keinoja pitää elättäjänsä ruodussa.  Kyse ei ole reilusta pelistä vaan selviytymisestä.  Sen takia heille on turha esittää loogisia, moraalisia tai rationaalisia argumentteja tai odottaa, että nämä muuttaisivat mieltään.  He eivät luovu elinkeinostaan reilun pelin, etiikan tai järjen takia.  He luopuvat siitä vain kahdessa tilanteessa: 1) toisten rahat loppuvat tai 2) yritys elää toisten kustannuksella tuottaa suuremman välittömän fyysisen vaaran kuin siitä luopuminen.  Koska valtio on heidän puolellaan, he eivät pidä vaihtoehtoa 2 mahdollisena.

Minä pidän Nassim Nicholas Talebista.

4 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Olipa kyllä helvetin hyvä kirjoitus. Kiitos! Yksi maailman suurimmista konsulttitaloista (Bain&Co) esitti alkuvuonna skenaarion, jonka mukaan 40% porukasta jää työttömiksi, kun robotisaatio iskee ensi vuosikymmenellä. Suomen eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan lausunnossa todetaan sama, että 40% porukasta pitää "uudelleen kouluttaa". Ongelma vain on, että mihin?

Myös Marty Armstrong ennusti jo vuosikymmen sitten, että 2017 alkaen Eurooppa ajautuu sisällissotaan, mikä käytännössä on jo meneillään. Sota on vielä nyt luonteeltaan samankaltaista kuin jossain Libanonissa tai miksei vaikka Iranissa, jossa täydellinen räjähdys vain antaa odottaa sopivaa hetkeä.

Anonyymi kirjoitti...

No,antaa kasata painetta

Tupla-J kirjoitti...

Kumitonttu, ollos hyvä, mielelläni minä näitä kirjoittelen kun aikaa löydän.

Tavallaan sisällissodassa ollaan joo, tosin vasta valtion, matujen ja takkujen koalitio on valmis käyttämään väkivaltaa, ja näistäkin valtiota suitsii jossain määrin tarve esiintyä siten, että typerämmät eivät tajua kenen puolella se pelaa. Vox Day ennusteli, että ~2033 tullaan näkemään länsimaalaisten valtioiden romahduksia ja sitä seuraa sitten vähän vähemmän kylmä sisällissota.

Itse olen asiasta lähinnä sitä mieltä, että jos kerran on pakko, sotisin mieluummin silloin, kun se on iän puolesta minun hommani lasteni sijaan.

Itse en usko koulutuksen autuaaksitekevään vaikutukseen - ja kokemus niistä puljuista on aika pitkä. Se on lähinnä oireisiin keskittyvää näpertelyä, jolla yritetään peittää sitä, että väestönlaatua on heikennetty tehokkaasti 1970-luvulta alkaen ja kiihdytetty 1990-luvulta tähän päivään. Kun alati laskevien standardien ja yhä huonommin toimivan yhteiskunnan syihin ei puututa on koko touhu veden kantamista kaivoon.

Sääli sinänsä, sisävessat ovat minusta aika näppäriä.

Anonyymi kirjoitti...

"Kun hallintokoneisto paisuu, se muodostaa yhteiskuntaluokan. Se ei enää palvele kansaa eikä siihen pyrikään. Virkakoneisto elää omaa elämäänsä ja kansan on palveltava sitä."

-Erno Paasilinna (wikiquotes)

Tätä on suomalainen "deep state". Olen asiaa miettinyt ja tullut siihen tulokseen, ettei siitä tosiaan päästä eroon kuin jonkin mittavan katastrofin, kuten sodan, kautta.

Saas nähdä leikkaako automatisaatio ja tekoäly virkakoneiston määrää. Äsken oli tekoäly sortteerannut tunnissa 100 henkilötyövuoden edestä väestödataa tutkimukseen.

Jos tämä todellisuus iskee jossain vaiheessa virkaeliitin kasvoille, saamme varmaankin tulevaisuudessa ihmetellä täysin mielikuvituksellisia ammattinimikkeitä.

Uskon myöskin että taannoinen noussut huoli suomalaisten syntyvyydestä liittyy tähän. Ei kantasuomalaisten määrään, vaan ymmärrykseen siitä, että kaiken tämän lystin maksajat uhkaavat vähentyä.


t: V-tuuntunu Stadilaine'

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
1) Pysytään aiheessa.
2) Relevantti suora kysymys edellyttää vastausta.
3) Käyttäkää nimimerkkiä, jotta on selvää, kuka puhuu.