Pages

18. huhtikuuta 2018

Vastuu, motivaatio ja valtio

Valtio kohtelee kansaa kuin koskaan aikuiseksi kasvamattomia lapsia. He eivät saa olla vastuussa omaisuudestaan, lastensa kasvattamisesta, puolustamisestaan, toimeentulostaan tai edes tekemistään rikoksista.
Valtion käsitys ideaalikansalaisesta
Aikuisuuteen kasvu tarkoittaa nimenomaan vastuunkantoon kasvua, mutta sosiaalivaltio pitää huolen siitä, että huonoja ratkaisuja elämässään tekevät saavat valtion taholta tukea niiltä, jotka ovat tehneet elämässään parempia ratkaisuja.  Lopputuloksena kannustetaan typeryyteen, rangaistaan järkevästä elämisestä ja ihmetellään, kun ihmiset eivät pidä elämäänsä mielekkäänä vaan tarvitsevat tajusteita, mielialalääkkeitä ymv. edes jaksaakseen seuraavaan päivään.

Kun syy ja seuraus eivät kohtaa, elämästä tulee mieletöntä.  Kun elämä on mieletöntä, tehdään mitä mieleen juolahtaa eikä suunnitella eteenpäin.

Sitten taas, kun seuraukset huonoista valinnoista lankeavat syypäille itselleen, oikeiden valintojen tekemisestä tulee mielekästä ja moraalisesta elämästä motivoitua.  Maailma alkaa taas meikkaa senssiä, minkä lisäksi luottamus ja yhteisöllisyys mahdollistuvat jälleen, kun eri ihmisryhmät eivät ole enää parasiittimaisessa suhteessa toisiinsa.

Nämä eivät ole loppujen lopuksi kovin vaikeita asioita ymmärtää.  Vaikeaa on saada vallan ja ilmaisen rahan huumeista riippuvaiset ihmiset irti niistä - siitäkin huolimatta, että se on heille hyväksi.

Meidän on syytä muistuttaa, että mikään ei tule kalliimmaksi kuin ilmainen.  Sitä hintaa ei makseta vain veroissa, vaan myös ihmisarvossa, vastuuntunnossa ja mielenterveydessä.

4 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Juuri näin valtion pitääkin toimia koska äänestäjä kannattaa aina valtiota, riippumatta mitä henkilöä tai puoluetta äänestää. Jokaisella verorahojen tuottajalla on oikeus vaatia ketä tahansa, joka saa elantonsa verorahoista, elämään paremmin. Tämä tarkoittaa oikeutta puuttua henkilökohtaisiin valintoihin. Jos ihminen haluaa elää vapaana, älkööt sitten käyttäkö sitä rahaa, joka on muilta varastettu.

Valtion nimissä toimivat ihmiset eivät oikeastaan ole ihmisiä, heillähän on jostain ihmeen syystä oikeus tehdä sellaisia tekoja, mitä tavallisen kuolevaisen tekeminä pidettäisiin täysin moraalittomina!

Ironmistress kirjoitti...

Holhoaminen vai heitteillejättö, kas siinäpä pulma. Eiköhän se tolkku ole jossain siinä puolessa välissä.

Tupla-J kirjoitti...

Holhoaminen on heitteillejättöä, siinä se pulma onkin. Kukaan ei piittaa niistä, joiden päälle heittää toisten rahat.

Se on kuin sahaisi ihmiseltä jalat irti ja sitten esiintyisi filantrooppina kun tuo tälle pyörätuolin.

Olavi Koskela kirjoitti...

Se kai tässä eniten juuri perseestä onkin, ettei asiansa järkevästi hoitavilla tolkun ihmisillä tunnu olevan mitään mahdollisuuksia vaikuttaa esimerkiksi valtion verotulojen tolkullisempaan käyttöön. Ai vaalit vai? Älkää jätkät nyt naurattako! Valtion budjetin palauttamiseen johonkin järjelliseen tasoon voisi aloittaa vaikkapa siitä,että menopuolelta karsitaan tylysti ja ilman vaihtoehtoja kaikki momentit, joissa esiintyy sana 'tuki' Vaan mistä löytyisi se ahtipekkala tai iiroviinanen, joka sen tekisi.

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
1) Pysytään aiheessa.
2) Relevantti suora kysymys edellyttää vastausta.
3) Käyttäkää nimimerkkiä, jotta on selvää, kuka puhuu.