Pages

20. tammikuuta 2018

Pieni kirjapostaus 2017 lopulta

Viime vuonna olen lukenut helvetinmoisen kasan kirjoja, mutta en ymmärtänyt kirjata niitä kaikkia ylös mihinkään.  Siksi toisekseen valtavan osan niistä olen lukenut edesauttaakseni henkistä kasvuani ja psyykkistä hyvinvointiani ymmärrettyäni, että kuten meistä aika monilla, allekirjoittaneellakin on aika paljon selvitettävää menneisyytensä kanssa.

Horus Heresy 1-10, various authors 3-4/5
Vanhana Games Workshopin orjana (kiitos vaan, Space Crusade!) tulin sitten aloittaneeksi Horus Heresyn läpikahluun. En odottanut oikeastaan juuri mitään, mutta joko valitut kirjailijat ovat paljon odottamaani parempia, tai pitkälle mietitty ja monitasoinen miljöö tuo kavereista parhaat puolet esiin. Nämä ovat poikkeuksetta vähintään lukemisen arvoisia, ja erityisesti avaustrilogia potkii lukijaltaan munat kattoon. Erityisesti kerettiläisiksi kääntyneiden legioonien uskollisina pysyneiden jäsenten tarinat ovat meheviä. Kaikki käsitykset oikean ja väärän mustavalkoisuudesta pesee pois viimeistään novellikokoelma Tales of Heresy, josta käy ilmi, miten karua olemassaolon taistelu Imperiumissa on.

The LawDog Files: African Adventures, LawDog 3/5
The LawDog Files, LawDog 3/5
Joskus aikoinaan luin Riku Immosen HD-mies -teokset pitkälti samalla asenteella kuin nämä. Meno on hupaisalla tavalla älytöntä, mutta älyttömyyskerrointa ja ajoittaista uskomattomuutta lisää tieto siitä, että nämä ovat enemmän kuin vähemmän tositarinoita kaikki. Viihdyttäviä ja paikoin hyvinkin tarkkoja huomioita ihmisluonnosta, mutta ei näiden lukemisesta hullua hurskaammaksi tullut.

SJWs Always Double Down, Vox Day 5/5
Pidin kovasti SJWs Always Lie:sta, mutta ainoa syy, miksen läimäissyt sille mielessäni viittä tähteä viidestä oli se, että se oli niin hemmetin suppea. SJWADD korjaa tämän virheen ja selittää SJW:n psykologisen profiilin, helpottaen näiden käytöksen ennustamista ja siten myös hyödyntämistä. Vox itse on ottanut oppinsa käytäntöön tehokkaasti ja onnistunut lisäämään sekä näkyvyyttään että vaikutusvaltaansa useammallakin saralla hyvin nopeassa tahdissa nimenomaan ymmärtämällä vihollisiaan paremmin kuin nämä itse. Välttämätöntä lukemista näinä päivinä.

The Nine Laws, Ivan Throne 5/5
Kun vuosikymmeniä ninjaksi itseään kouluttanut kristitty psykopaatti kirjoittaa "self-help"-kirjan, se ei voi olla kuin lajinsa paras.  Sävyltään teos on kova, suorastaan brutaali, mutta rehellinen, katsoen hyytävästi pienten, helpotuksen tunteita sallivien valheiden ja niiden seurausten läpi, ohjaten itsetuntemuksen, psykologisen pelisilmän, voiman ja vaikutusvallan tielle.  The Dark Triad Man ei pelleile sanojensa kanssa, vaan sanoo, mitä tarkoittaa, ja tarkoittaa, mitä sanoo.  Suosittelen seuraamaan miestä myös Twitterissä; hänellä on usein kiinnostavaa sanottavaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
1) Pysytään aiheessa.
2) Relevantti suora kysymys edellyttää vastausta.
3) Käyttäkää nimimerkkiä, jotta on selvää, kuka puhuu.