Pages

12. lokakuuta 2017

Uhrihierarkiasta

Olen aika monta kertaa lukenut konservatiiviston ja muun poliittisen oikeiston miettivän vasemmistolaista uhrihierarkiaa, joka asettaa kaikki muut ryhmät uhrin asemaan ja oikeuttaa kaikki näiden tekemät ja kannattamat vääryydet. Koska tiedän, miten asia on, voin vähällä vaivalla säästää lähimmäisteni vaivoja ja antaa heille syyn kohdentaa ponnistelunsa rakentavammin. Asia on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen: mitään uhrihierarkiaa ei ole olemassa.

Vasemmisto ei tunnusta mitään uhrihierarkiaa, vaan suhde on binäärinen: joko olet samaa mieltä ja vasemmalla ja siten hyvä, sorrettu ja täten oikeutettu tekemään mitä tahansa, tai sitten olet oikealla ja vähän itse perkelettä pahempi.

On ajanhukkaa koettaa etsiä asiasta muita säännönmukaisuuksia, koska retoriikka sisältää kasapäin keskenään ristiriitaisia aineksia. Vasemmistolainen tapa käyttää kieltä on välittää asenteita, ei informaatiota. Tästä syystä sen ainoa sisältö on välittää signaali joko sisäryhmään kuulumisesta tai sen tuomiosta. Miten nämä ilmenevät, on sinänsä yhdentekevää, koska signaali on tärkeä, ei sen muoto.

Poliittinen vasen on pelannut identiteettipolitiikkaa Alinskyn opein paljon pidempään kuin oikeisto, joka kahlitsi itsensä reilun pelin ja poliittisen korrektiuden sääntöihin ja ideologioihin, näin antaen vastapuolen käsiin sekä säännöt että pallon.

Alt-right on toista maata.  Olemme tässä voittaaksemme, emme hävitäksemme mahdollisimman ylväästi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En ole ymmärtänyt tuota alt right hommaa. Onko syytä olettaa ettei se olisi taas yksi uusi nimi jonka alle porukkaa lokeroidaan ja lopulta liikkeen johtajat tekevät jotain typerää, joka pilaa kaikkien kannattajiensa maineen.

Jotenkin sellainen käsitys, että pääjehut ovat turhan paljon kallellaan 1488 meininkiin ja sellaiseen leimautuminen ei ole WWJD.

Voin toki olla väärässä...

t. Löylyniemi

Anonyymi kirjoitti...

Karsastan tuota altright sanaa. En halua kuulua mihinkään puolueeseen, lahkoon tai kulttiin. Enkä ainakaan leimautua 1488 porukkaan. En näe myöskään tarpeelliseksi määritellä omaa sijaintiani zyx koordinaatistoon omien poliittisten näkemyksieni perusteella. Enkä ymmärrä miksi kenenkään pitäisi. Vähän sama, kuin en halua ketään hengelliseksi johtajaksi tai opettajaksi itselleni. Karsastan myös symboleja, jotka leimaavat kantajansa tiettyyn porukkaan ml. risti.

"tehkäämme itsellemmi nimi ettemme hajaantuisi yli kaiken maan"

t. Löylyniemi

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
1) Pysytään aiheessa.
2) Relevantti suora kysymys edellyttää vastausta.
3) Käyttäkää nimimerkkiä, jotta on selvää, kuka puhuu.