Pages

27. kesäkuuta 2016

Mies, perheen pää

"Weak men drive women insane, and insane women make men weak." - John C. Wright

Oli aika, jolloin se, että miehen on syytä olla perheen pää, oli itsestäänselvää. Kuitenkin moni asia, jonka pitäisi olla itsestäänselvää, ei sitä tänä päivänä monellekaan ole, ja sitten ihmetellään kun tosiasioita ei oteta huomioon ja mikään ei toimi. Sekään, että vaikka mies on perheen pää, mutta nainen kaula, joka sitä kääntää, ei myöskään ole tuulesta temmattu. Se kun on truismi sekin.

Nämä johtuvat siitä, että mies ja nainen ovat erilaisia, kuten näiden funktiotkin. Naisen tehtävä on kokeilla ja varmistaa, että mies on hänen ja pysyy tämän vierellä myös vaikeina aikoina. Pariutumisesta kun tuppaa seuraamaan lapsia ja tällöin nainen on syvällä ureassa jos mies ottaa ritolat. Siksi shit test. Ja shit testillä on kahtalainen funktio.

Ensimmäinen on se, että sen avulla otetaan selvää, onko mies mukana myös niinä huonoina päivinä. Se toinen puolestaan on se syy, minkä takia miehen pitää olla perheen pää: sen avulla otetaan selvää, onko miehellä selkärankaa puolustaa itseään, omaansa ja oikeaa vai onko hän se kaveri, jonka yli kävellään kun tullaan morjestamaan.

Jos mies pelkää konfliktia naisensa kanssa niin paljon, että alistuu sen edessä, hän ei pistä tikkua ristiin siinäkään vaiheessa, kun vastassa on mulkku, jolla on fyysistä tai taloudellista valtaa ja motiivi käyttää niitä miestä ja tämän läheisiä vastaan.

Tyypillinen tohvelisankari on se kaveri, joka naisen alkaessa riidellä jostain turhanpäiväisestä ajattelee, että ei tämä juttu ole perkeleenmoisen tappelun arvoinen, annan tuolle periksi kun ei tämä niin tärkeä asia ole ja aikaakin menee vähemmän homman tekemiseen kuin siitä tappeluun jossa kuitenkin saa takkiin. Ja siinä tohvelisankari tekee pahan virheen. Jokainen kerta, kun hän antaa periksi väärästä syystä, hän opettaa itsensä luovuttamaan epämukavuuden uhatessa ja antaa signaalin naiselle siitä, että sulla on tässä mies, joka on hukannut kiveksensä. Ihminen on mitä hän tekee. Kun on kastroinut itseään henkisesti kerran toisensa perään, ne pallit eivät ole käsillä silloin kun niille olisi kysyntää.

Ja mies, joka häviää naiselleen, ei pysty puolustamaan perhettään tai sen etua. Nainen ei ole soturi. Väkivallan uhatessa nainen alistuu todennäköisemmin kuin taistelee, oli millainen riivinrauta hyvänsä. Siinä, kuka on perheen pää, on kyse politiikasta, sillä väkivalta on politiikkaa. Nainen ei taistele, joten miehen on pystyttävä siihen. Ja jotta mies pystyisi siihen, on miehen oltava perheen pää ja sellaisena perheensä kunnioittama.

Aihetta voisi laajentaa myös selittämään sitä, minkä takia naiset eivät kuulu politiikkaan, mutta jätettäköön se toiseen kertaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
1) Pysytään aiheessa.
2) Relevantti suora kysymys edellyttää vastausta.
3) Käyttäkää nimimerkkiä, jotta on selvää, kuka puhuu.